Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τα κρυφά οφέλη της γυμναστικής!

Ποια είναι τα οφέλη του γυμναστηρίου; Μια γρήγορη απάντηση είναι ένα γυμνασμένο κορμί, μια όμορφη σιλουέτα και φυσικά υγεία. Πέρα από αυτά όμως, το γυμναστήριο προσφέρει κι άλλα. Διαβάστε αυτά τα εξίσου σημαντικά οφέλη που λαμβάνουμε πηγαίνοντας γυμναστήριο, αλλά που τις περισσότερες φορές δεν τα διακρίνουμε και δεν τα εκτιμάμε.

1)  Μαθαίνουμε να εκτιμάμε τα αποτελέσματα της τακτικής και καθημερινής εργασίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, θέλουν κάτι εδώ και τώρα. Να πλουτίσουν ξαφνικά κερδίζοντας στο Τζόκερ, να χάσουν 15 κιλά μέσα σε λίγες μέρες, να γίνουν οι καλύτεροι, όλα «εδώ και τώρα». Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Με το γυμναστήριο μαθαίνουμε να εκτιμάμε ότι η εργασία, με υπομονή και επιμονή είναι αυτή που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2) Πειθαρχία

Δεν είναι λίγες οι φορές που απλά θέλετε να παρατήσετε αυτό που κάνετε και να πάτε έξω μια βόλτα με τους φίλους σας ή απλά να αράξετε στον καναπέ. Με το γυμναστήριο, δοκιμάζετε και χτίζετε την πειθαρχεία σας, καθώς ο οργανισμός αν και κουράζεται με την γυμναστική εσείς καταπολεμάτε αυτό το συναίσθημα και κάνετε αυτό που πρέπει: να συνεχίσετε να γυμνάζεστε. Έτσι, εκτός από μυς, χτίζετε και μια σκληρή πειθαρχεία χωρίς να το καταλαβαίνετε.

3) Επικεντρώνεστε σε αυτό που κάνετε

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο εκεί που εκτελείτε κάποια εργασία να θέλετε να κάνετε ένα μικρό πεντάλεπτο διαλλειματάκι και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο έστω για πολύ λίγο, χωρίς να είσαστε πραγματικά κουρασμένοι. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το μικρό διάλειμμα δεν δείχνει να είναι κάτι κακό, ενώ στην πραγματικότητα σας αποσπάει από την εργασία σας. Στο γυμναστήριο, αυτό δεν μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια μιας άσκησης χωρίς να γίνει αντιληπτό. Εάν σταματήσετε την γυμναστική σας για λίγο, θα αισθανθείτε αμέσως ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι σας βγάζει από τον ρυθμό σας. Έτσι θα μάθετε να επικεντρώνεστε σε αυτά που κάνετε χωρίς να παρεκκλίνετε από την πορεία σας.

4) Είναι ένα δικό σας χόμπι

Άσχετα με το τι αλλάζει στη ζωή σας, το γυμναστήριο είναι ένα χόμπι που θα είναι πάντα εκεί για εσάς. Εάν για κάποιο λόγο νιώθετε αγχωμένοι η απογοητευμένοι ένας καλός τρόπος για να περάσετε παραγωγικά τον χρόνο σας και να ανακτήσετε την ψυχολογία σας είναι να κάνετε κάτι δημιουργικό, να ασχοληθείτε με ένα χόμπι. Το γυμναστήριο θα σας τονώσει και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Πέρα από τα γνωστά οφέλη της γυμναστικής, δηλαδή της υγείας και της εμφάνισης, το γυμναστήριο έχει πολλά να σας προσφέρει. Εάν δεν γυμνάζεστε ίσως είναι ώρα για μια αλλαγή στη ζωή σας. Κάντε και εσείς την γυμναστική το αγαπημένο σας χόμπι!

Πηγή www.rotise.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου