Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ;



Το ανθρώπινο σώμα έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται. Ο,τι δεν χρησιμοποιείται, ή δεν χρησιμοποιείται σωστά, κάποια στιγμή αδυνατεί να ανταποκριθεί στο έργο για το οποίο φτιάχτηκε, φθείρεται, παρακμάζει και, αργά ή γρήγορα, πέφτει σε αχρηστία.

Τα γυμνασμένα άτομα διαθέτουν καλύτερη εμφάνιση γιατί έχουν περισσότερους μύες και λιγότερο λίπος.

 Τα οστά των γυμνασμένων ατόμων έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα, είναι πιο γερά και στερεά και κινδυνεύουν λιγότερο από οστεοπόρωση ή μεταθέτουν χρονικά την ηλικία εμφάνισής της.

Οι γυμνασμένοι χρειάζονται συνολικά περισσότερες θερμίδες από αυτούς που δεν γυμνάζονται για να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος κι έτσι μπορούν να τρώνε περισσότερο.


Η καρδιά του γυμνασμένου δουλεύει πιο ξεκούραστα κι έχει μεγαλύτερη ικανότητα απόδοσης.


Η χοληστερίνη και η αρτηριακή πίεση του γυμνασμένου είναι καλύτερη από αυτή του αγύμναστου.

 Ο γυμνασμένος «δεν λαχανιάζει» σε απλές προσπάθειες κι έχει μεγαλύτερη αντοχή στη δουλειά και τη διασκέδασή του.

 Γυμνασμένοι άντρες και γυναίκες έχουν καλύτερη λειτουργία του ορμονικού συστήματος, με αποτέλεσμα καλύτερη φυσική κατάσταση, σωματική εμφάνιση κι αποδοτικότερο έλεγχο του στρες.

 Η γυμναστική καθυστερεί τη βιολογική φθορά («γηρατειά») κι αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στη μάχη κατά του χρόνου και των ασθενειών. Οι γυμνασμένοι αρρωσταίνουν λιγότερο κι αναρρώνουν πιο εύκολα.

 Ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής είναι κατά 5 - 10 χρόνια μεγαλύτερος στα άτομα που ασκούνται συστηματικά, έχουν φυσιολογικό βάρος και προσέχουν τη διατροφή τους.

 Η πνευματική απόδοση και η ικανότητα ελέγχου του στρες είναι περισσότερο αυξημένη στους γυμνασμένους, με την προϋπόθεση ότι η γυμναστική δεν αποτελεί το μόνο ενδιαφέρον τους.

Ψυχολογικά, οι γυμνασμένοι νιώθουν κι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη εικόνα και διαθέτουν περισσότερη αυτοεκτίμηση και λιγότερες ενοχές.

Κοινωνικά και ψυχολογικά, ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής που, λίγο ως πολύ, όλοι όσοι ασκούνται προσπαθούν να προσεγγίσουν, βελτιώνει την κοινωνικότητα, τονώνει την προσωπικότητα, αυξάνει την μαχητικότητα και κορυφώνει την επιθυμία για δράση και ζωή.


Αποτέλεσμα της καλής οργανικής και φυσικής κατάστασης σε συνδυασμό με την καλύτερη ψυχολογική διάθεση του γυμνασμένου ατόμου, είναι η δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για μία καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Πηγή: www.yourtrainer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου