Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κρατα Το Μυστικο


Μερικές φορές είναι καλύτερα να κρατάμε μυστικά...
Όλοι έχουμε τα μυστικά μας. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την υγεία, τη γυμναστική και την εμφάνιση; Απ'ότι φαίνεται, έχει μεγάλη σχέση.
Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει μία διαδικασία αυτοβελτίωσης, είτε έχει να κάνει με τις προσωπικές σας σχέσεις, την υγεία σας ή τα επαγγελματικά και έχετε ακούσει τα παρακάτω; "Έλα μωρέ. Κάτσε εκεί που κάθεσαι" ή "Ε, μην πας και μία μέρα γυμναστήριο. Έλα να πιούμε καμιά μπύρα" ή "Δεν υπάρχουν δουλειές! Κράτα αυτήν που έχεις και κάτι θα βρεις"...Αυτό η ψυχολογία το ονομάζει κοινωνική αντίσταση και προφανώς είναι το αντίθετο της κοινωνικής υποστήριξης και στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο συνηθισμένο φαινόμενο απ'ότι νομίζουν οι περισσότεροι. Όλοι θα πίστευαν πως αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, όλοι οι γύρω σου θα ήθελαν να σε υποστηρίξουν. Δυστυχώς, η πραγματικότητα διαφέρει.
Τη στιγμή που το ανακοινώσεις, οι γύρω σου αρχίζουν να σκέφτονται δύο πράγματα:
  1. Ότι βελτιώνοντας τον εαυτό σου θα προχωρήσεις και θα βρεις κάτι καλύτερο και θα τους αφήσεις πίσω
  2. Τη δική τους κατάσταση και απραγία τους και πως αν βελτιωθείς, θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση και θα φαίνονται χειρότεροι
Εξ ορισμού, κάνουμε παρέα με άτομα που μοιάζουμε. Είτε σε απόψεις, είτε σε γούστα, είτε σε εμφάνιση. Ποτέ κανείς δεν έκανε φιλίες με κάποιον που αντιπαθεί, εκτός κι αν έχει κάτι να κερδίσει. Βλέποντας αυτά, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα : Αν θες να κρατήσεις τους φίλους σου, μερικές φορές είναι καλύτερα απλά να κάνεις και να μη μιλάς. Βρες μια ώρα που σε βολεύει για να πηγαίνεις γυμναστήριο και αν σε ρωτάνε, πες ότι έχεις μια δουλειά. Τρώγε όσο πιο υγιεινά μπορείς μόνος σου και μη λες στους άλλου πως "κάνεις δίαιτα" ή "προσέχεις τι τρως". Έτσι, η αλλαγή θα είναι πιο σταδιακή και μέχρι να το καταλάβουν, η μόνη τους επιλογή θα είναι να σε στηρίξουν. Αν και πάλι παρέχουν αντίσταση, τότε ίσως είναι καιρός να βρεις άλλες παρέες. Προφανώς, αυτά τα άτομα δεν έχουν το καλύτερό σου στο νου τους.
Τέτοια αντίσταση συνάντησα κι εγώ. Όταν αποφάσισα να δω διατροφολόγο, η ίδια μου η οικογένεια μου έλεγε "Σιγά. Θα πας να δώσεις λεφτά για να χάσεις 3-4 κιλά;". Τελικά έχασα πάνω από 10, άλλαξα τη ζωή μου και στο τέλος μου είπαν πως, βλέποντας πιο παλιές μου φωτογραφίες, δεν έχω καμία σχέση πλέον με αυτό που ήμουν.
Κανείς δεν είναι τέλειος. Μερικές φορές κι εσύ θα παραστρατήσεις. Είναι ανθρώπινο. Το θέμα είναι να αποξενώσεις και οποιεσδήποτε άλλες αφορμές για παραστρατήματα. Οπότε, μερικές φορές είναι καλύτερο να κρατάμε μυστικά...


πηγη: www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου