Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Θρεπτικά σνακ για την εγκυμοσύνη και όχι μόνο!

Θέλετε συνέχεια να τσιμπολογάτε; Νιώθετε λιγούρες και πεινάτε συνεχώς; Φτιάξτε λαχταριστά και υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες για όλες τις ώρες!
«Τα σνακ πρέπει να είναι μίνι γεύματα, αλλά να μη χαλάνε το γεύμα σου», εξηγεί η Elizabeth Ward, R.D., συγγραφέας του βιβλίου Expect the Best, Your Guide to Healthy Eating Before, During and After Pregnancy. «Τα καλύτερα σνακ συνδυάζουν πρωτεΐνη με υδατάνθρακες για να σε κρατάνε χορτασμένη περισσότερο».
Δοκιμάστε τα εξής:
- Σάντουιτς με ζεστό αυγό και σπανάκι
Αφού μετρήσεις ¼ τυρί cottage, άπλωσέ το σε 2 φρυγανισμένες φέτες του τοστ ολικής άλεσης. Στη μία μεριά άπλωσε ½ φλιτζάνι σπανάκι baby και μια παχιά φέτα ντομάτας. Στην άλλη φέτα τοποθέτησε το αυγό σκραμπλ , ½ κουταλάκι του γλυκού πέστο, αλάτι και πιπέρι.
- Banana Split
Καθάρισε και κόψε την μπανάνα στη μέση. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια σε ένα πιάτο. Βάλε στη μέση μια μπάλα παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλας και από πάνω ½ φλιτζάνι φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες.
- Μπαγκέτα λαχανικών
Σε ένα μπολ τοποθέτησε μια ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα, 1/4 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο, ακατέργαστο καλαμπόκι, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το σερβίρεις σε μικρή μπαγκέτα ολικής άλεσης.








Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου