Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Fitness = Καλή σωματική + πνευματική υγεία



Η ανάγκη για καλή πνευματική και σωματική υγεία είναι ολοένα και επιτακτικότερη, αφού οι ρυθμοί ζωής επιβάλλουν διαρκώς απαιτητικότερες συνθήκες διαβίωσης, διατροφής, υγιεινής και άσκησης. Δεν σας λέμε κάτι καινούργιο - αυτά είναι κοινός τόπος ακόμα και για τους... εχθρούς της υγιεινής ζωής.
Η υψηλή ποιότητα ζωής, τελικός στόχος πολλών από εμάς, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή φυσική κατάσταση αλλά και την πνευματική ”ηρεμία”. Δυστυχώς, οι δύο τελευταίες έννοιες είναι τόσο αλληλένδετες, που φαίνεται αδύνατο να τις ξεχωρίσει κανείς και να ποσοτικοποίησει τη βαρύτητά τους στην καθημερινή μας ζωή. Αν και το fitness έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις η βαθύτερη σημασία του όρου δεν γίνεται πλήρως κατανοητή.
Προσπαθώντας να βρούμε μια ερμηνεία, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το fitness αποτελεί για τον ανθρώπινο οργανισμό ό,τι το… fine tuning σε μια μηχανή. Το fitness μας επιτρέπει να αποδώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και πιο συγκεκριμένα είναι το μέσο για να εκτελεσθούν οι καθημερινοί στόχοι άρτια.
Προτού ξεκινήσουμε τις συμβουλές για το πώς θα γίνετε πιο fit, θα πρέπει να ξέρετε ότι το fitness είναι ουσιαστικά ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής, προσφέροντας σημαντικά μακροχρόνια πλεονεκτήματα αλλά και απαιτώντας υψηλές ημερήσιες θυσίες. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται πρωτίστως είναι υπομονή και επιμονή.
 
Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γενετικά χαρακτηριστικά μας, σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα δύο τελευταία στοιχεία. Εκεί ακριβώς είναι το μυστικό του fitness. Διατροφή και άσκηση αλληλεπιδρούν προκειμένου να βελτιώσουμε φυσική κατάσταση και υγεία.
Σε αυτό τον εναλλακτικό τρόπο ζωής υπάρχουν 4 δομικά στοιχεία που θα αναφέρουμε συχνά και καλό είναι να τα αναλύσουμε περαιτέρω.



 πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου