Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τροφές που καίνε το λίπος: Όλη η αλήθεια!

b_400_220_16777215_00_images_trofes-megali-polaroid.jpg
Αφορμή για το άρθρο αυτό, έχουν σταθεί οι κατά καιρούς αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, πολλές από τις οποίες θεωρούνται και αξιόπιστες μάλιστα, για διάφορες τροφές που καίνε λίπος και σας αδυνατίζουν. Σίγουρα οποιοσδήποτε γνωρίζει τα στοιχειώδη του Fitness, στο άκουσμα της παραπάνω φράσης θα ξεσπούσε στα γέλια, τουλάχιστον.
Κάποιες από αυτές τις μαγικές τροφές που θα έχετε διαβάσει και εσείς σίγουρα είναι: το λεμόνι, ο καφές, το μηλόξυδο, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, το πράσινο τσάι και το ψωμί ολικής άλεσης. Πρόσφατα μάλιστα διάβασα ότι κατατάσσουν τη μουστάρδα και τα φιστίκια στις τροφές αυτές.
Όσο και αν στεναχωρήσουμε πολλούς, διαλύοντας έναν από τους καλά ριζωμένους μύθους του fitness, σας ενημερώνουμε πως όλα τα παραπάνω περί τροφών που αδυνατίζουν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μπούρδες, που πηγάζουν από την ελλιπή πληροφόρηση. Το αδυνάτισμα για να συμβεί πρέπει να υπάρχει κάποιο θερμιδικό έλλειμμα, ώστε ο οργανισμός να αναγκαστεί να καταναλώσει την ήδη αποθηκευμένη ενέργεια που έχει, υπό τη μορφή λίπους. Για να συμβεί το θερμιδικό αυτό έλλειμμα, θα πρέπει απλά να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα.
Επανερχόμενοι στα όσα γράφονται, θέλουμε να σας επισημάνουμε πως τροφές που καίνε λίπος, που αδυνατίζουν και τροφές με αρνητικές θερμίδες δεν υπάρχουν! Το μόνο που υφίσταται στην πραγματικότητα είναι τροφές με αυξημένη θερμογένεση, που είναι η κατανάλωση θερμίδων για την πέψη και αφομοίωση των τροφών και διαφέρει ανάλογα με τη τροφή. Η θερμογένεση ωστόσο είναι μεγάλο κεφάλαιο από μόνη της και θα την αναλύσουμε διεξοδικότερα σε επόμενα άρθρα του my-Fitness.gr.
Κλείνοντας δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση γιατί συμβαίνει αυτή η παραπληροφόρηση, από τη στιγμή που ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι αναζητούν το εύκολο, γρήγορο και χωρίς κόπο αποτέλεσμα. Θα βρεθούν λοιπόν πολλοί, που πατώντας πάνω σε αυτό, θα ψάξουν να βρουν θύματα. Μη πιστεύετε λοιπόν όποιον σας εύχεται αδυνάτισμα βλέποντας τηλεόραση και τρώγοντας "μαγικά μαντζούνια". Αν όντως υπήρχαν αυτά, δε θα μάστιζε η παχυσαρκία τη κοινωνία μας. Η λύση στη μάστιγα της παχυσαρκίας είναι η σωστή ενημέρωση και η διαρκής αφύπνιση, και όχι η αναζήτηση έξυπνων τρικ αδυνατίσματος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου